Vigtig forskning på mave og tarm

Mave- og tarmproblemer dækker en bred vifte af, lidelser og sygdomme, og vi er mange, der kæmper med smerter i de nedre områder af kroppen. Faktisk viser en nylig undersøgelse * fra 2020, at 4 ud af 10 voksne overalt i verden har problemer med mave eller tarm.

De mest almindelige maveproblemer er oppustethed, sure opstød, forskellige mavesmerter, langsom fordøjelse, kvalme og opkastning og ændringer i afføring. Det interessante er, at disse lidelser gælder på tværs af madkulturer og nationaliteter:

En undersøgelse * udført i 33 lande med over 73.000 respondenter stillede spørgsmål om symptomer såsom mavesmerter, syreopkast og løs mave.

Flest kvinder og unge

En af de mest overraskende ting ved denne undersøgelse er, at de fleste kvinder oplever symptomer, og at symptomerne for mange bliver mindre med alderen. Hver anden kvinde er generet, imod lidt over hver tredje mandlige respondent.

De fleste mennesker oplever lidelser i den nedre del af fordøjelsessystemet, såsom forstoppelse, diarré eller flatulens. Dog er dyspepsi også relativt almindelig, der er kendetegnet ved smerte, oppustethed, syreopkast og kvalme.

  • De hyppigste mave- og tarm gener:
  • Forstoppelse: 12 %
  • Dyspepsi: 7 %
  • Smerter i endetarmen: 6 %
  • Irritabel tarm: 4 %

Ved du, hvad det er som gør ondt i maven og tarmene?

Som undersøgelsen viser, er der relativt mange, der har mavesmerter regelmæssigt. Oftest skyldes dette eksterne faktorer. Både tyndtarmen og tyktarmen påvirkes af allergi, stress, bekymringer og livsstil.

Husk: Du bør ALTID opsøge læge ved langvarige magesmerter, så man kan udelukke andre sygdomme! 

Men for mildere lidelser i fordøjelsessystemet er der flere trin, du kan tage selv for en sundere gastrointestinal sundhed.

Tips om mavesmerter

For mange af de mest almindelige udfordringer såsom smerter i øvre del af maven, hård / løs mave, forstoppelse eller flatulens er det generelt klogt at tænke på disse tip:

  • Hold dig fysisk aktiv
  • Hav en kost, rig på fibre
  • Drik meget vand
  • Spis regelmæssigt og ikke for hurtigt
  • Have regelmæssige toiletvaner

Irritabel tarm og andre tarmproblemer

De fleste mennesker, der kæmper med tarmproblemer, har brug for mere viden om, hvorfor floraen i tarmen er utrolig vigtig – både for fordøjelsen og mavehelsen.
Du kan læse om vigtigheden af ​​præ- og probiotika, og hvordan de er nøglen til en sund tarm her:

Prebiotika vs probiotika – hva er forskjellen?

Bladderwrack mage tarm
Forskning viser at brunalgen blæretang hjelper tarmen.

Forskning finder løsninger 

Der er også gjort en masse forskning om effekten af ​​naturlige ingredienser på mave- og tarmproblemer, og denne forskning bruges til at udvikle gode kosttilskud, der hjælper mange!

BioBalance er et af markedets mest potente kosttilskud: Hele syv ingredienser med en dokumenteret effekt på god mave-tarm-sundhed samt fordøjelse.

BioBalance med sine syv ingredienser, som alle er råstoffer med omfattende dokumentation fra forskningsstudier.

Som for eksempel blæretang. En studie lavet af National Library of Medicine viser at blæretang er meget rig på kostfibre, og fordi den er en brunalge, dannes en slimhinde for den vigtige del af tarmen. Dette gelelignende stof, kan lindre forstoppelse, oppustethed , kramper og problemer med fordøjelsen. BioBalance indeholder hele 400 mg blæretang.

Artiskok (Cynara scolymus) er en anden ingrediens, hvor en masse forskning peger på gavnlige virkninger for mave og fordøjelse. Undersøgelser ** viser en positiv effekt på fordøjelsen, og artiskok fremmer også produktionen af ​​venlige tarmbakterier og kan lindre forstoppelse og diarré. Artiskok indeholder også inulin, og en type fiber der virker præbiotisk.

BioBalance forsyner således kroppen med alle de dokumenterede aktive ingredienser mave, tarm og fordøjelsesbehov og er den sidste del i en livsstilsændring for et liv med sund mavehelse.

Prøv nu – til halv pris.

Prøv BIO

BALANCE

i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, der er forudfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Du bestiller ikke noget endnu.

Kilder:
*Ami D. Sperber mfl: Worldwide Prevalence and Burden of Functional Gastrointestinal Disorders, Results of Rome Foundation Global Study. Gastroenterology, online 12. april 2020. DOI: 10.1053/j.gastro.2020.04.014.

**Studier om artisjokk:
Chemical composition and antioxidant properties of mature and baby artichokes (Cynara scolymus L.), raw and cooked 

Review article: prebiotics in the gastrointestinal tract