Gode løsninger for løs mave

Løs mave, feriemave, løberøv. Dette maveproblem, har lige mange navne, som det findes varianter. Men fælles for dem alle, er at de kan være vældig ubehagelige – og at de ofte kan kureres med enkle midler.

Det er vigtigt at være klar over, at løs mave ikke nødvendigvis er unormalt. Mange af os oplever mavebesvær, med mere eller mindre jævne mellemrum. Om enten det er luft i maven, en hard eller løs mave. De naturlige variationene er mange.

Men når det er sagt: oplever du pludselig store ændringer i dine toiletbesøg eller opdager blod i afføringen, bør du opsøge din læge. 

Hvor er nærmeste toilet?

Når din løse mave begynder at blive et problem i hverdagen, er det mulig at tage hånd om problemet. Om du så altid har en oversigt over hvor nærmeste toilet befinder sig, eller måske har angst for være i sociale sammenkomster, så er det godt at vide at det faktisk er enkelte ting du kan gøre, for at forbedre din situation.

Hvad er egentlig løs mave?

Det ligger selvfølgelig lidt i navnet. Dette sker når afføringen passerer for hurtigt igennem fordøjelsessystemet, da det arbejder alt for hurtig. Dette kan komme af mange ting, som feks. omgangssyge, bakterier (Salmonella, Shigella, E. coli eller Campylobacter), forurenet mad og vand, eller simpel madforgiftning. 

I nogle tilfælde kan laksoseintolerance, medicinbrug eller irritabel tarm, være en årsag – og nogle kan få dårlig mave på grund af stress eller nervøsitet.

Den enkle løsning: Juster din kost. 

Dette har utrolig meget at sige, for hvordan din mave og tarmflora reagerer:

  1. Du bør spise mere mad som ris, pasta, bananer, kartofler, til beredt frugt, æg, hytteost, grøntsager, kylling, kalkun og fisk. Disse har en bremsende effekt på afføringen.
  2. Indtage vandopløselig fibre. Dette kan bidrage til at afføringen bliver for fast.
  3. Undgå for mange sødestoffer!
  4. Ikke spis madvarer med meget laktose. 

Det er også vigtigt at begrænse indtaget af røget og fed mad, som laks. Kaffe kan virkelig sætter gang i systemet for nogle, og derfor bør man aldrig drikke det i store mængder. Det samme gælder alkohol.

Ren forebyggelse

En af de mest almindelige faldgrupper, som folk falder i, når det kommer til god maveheldbred, er at se, hvad der sker, før kroppen indtager maden.. 

Dårlig hygiejne i køkkenet er en vigtig risikofaktor. Uren køkkenredskaber, dårlig håndtering af råvarer og uvaskede hænder gør køkkenet til det vigtigste sted, at forhindre mavebesvær.

  • Sørg for god håndhygiejne før, under og efter hvert måltid.
  • Sørg for at alle, som er i kontakt med køkkenet, at være hygiejnisk og renlig.
  • Køkkenredskaber skal altid være hygiejniske. Lad aldrig skæreværktøjer, skæresensorer osv. Gå fra rå til færdige råvarer. Især kylling!
  • Vær specielt forsigtig med kød, når det gælder stegetid.
  • Drik altid kun fra vandflasker, når du er på ferie. 

Styrk maven naturligt!

Hvis du har fulgt alle disse gode råd, er du sandsynligvis på vej mod en behagelig og sund fordøjelse. Men for at holde den gode strøm i fordøjelsen er der også meget gavnlige naturlige produkter, der styrker både mave og tarm.

BioBalance tilfører kroppen syv aktive virkestoffer, hvor blandt andet triphala hjælper med at opretholde fordøjelsesfunktion, fordøjelseskomfort og naturlige afføringer, Terminalia Belerica kan hjælpe med at vedligeholde slimhinden i fordøjelseskanalen, Emblica Officinalis kan bidrage til en sund fordøjelseskanal og Tamarind kan bidrage til en mere behagelig fordøjelse.

For dig som lider af løs mave kan dette være løsningen som giver større tryghed i hverdagen.

Prøv BioBalance i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.