Kæmper du med hård mave?

Det er relativt almindeligt at døje med langsomme afføringer, hård mave og forstoppelse – som regel skyldes sådanne lidelser mangel på fibre og væske i kosten, eller at man ikke er fysisk aktiv.

Heldigvis er der også mange måder at sætte gang i systemet igen.

Det er ikke altid nemt at pege på en bestemt årsag til, at nogen får forstoppelse, og afføringen bliver hård: Men de mest almindelige årsager er uregelmæssige toiletvaner (man går simpelthen ikke på toilettet ofte nok), en kost med for få fibre, medicin, stress og angst, eller manglende bevægelse og motion.

Nogle få har også en medfødt langsom mave, som er gået i arv.

Har jeg forstoppelse?

Går du på toilettet mindre end 3 gange om ugen, lider du af forstoppelse. Den normale hyppighed af toiletbesøg varierer fra tre gange om dagen til tre gange om ugen. Alt under dette er defineret som forstoppelse.

Andre symptomer er hård og langsom afføring, med separate nøddelignende klumper, som er problematiske at komme ud.

Hvad hjælper mod dårlig mave?

Heldigvis er langsomme afføringer nemme at forhindre, og disse er de vigtigste ting, du kan gøre:

 • Drik rigeligt med vand (gerne 2 liter om dagen). Tag gerne et glas lunkent vand til morgenmad, drik rigeligt i løbet af dagen, og afslut med endnu et glas vand, inden du går i seng. 
 • Spis fiberrig mad (fuldkorn, grøntsager og frugter).
 • Sørg for regelmæssig fysisk aktivitet.
  • Hav gode toiletvaner – udskyd ikke toiletbesøg!

Hvad er bedst at spise, når man har hård mave?

Der er en række fødevarer, der fremskynder fordøjelsessystemet og gør afføringen glattere. Derfor, når du føler dig forstoppet, bør du inkludere disse i din kost:

 • Svesker kan i nogle tilfælde virke bedre end recepfrie afføringsmidler – sætter virkelig fart på tarmen!
 • Vandmelon indeholder over 90 procent vand, og det er fantastisk for tarmen.
 • Havregryn er også en god kilde til fiber. Derudover absorberer havre meget vand, der hjælper fordøjelsen. 
 • Hindbær er rige på fibre!
 • Yoghurt indeholder bakterier, der er vigtige for fordøjelseskanalen, og yoghurt med probiotika hjælper fordøjelsen bedst. Smager også meget godt med hindbær eller svesker! 
 • Pærer er fulde af fibre og vand, som fordøjelsessystemet higer efter.
 • Popcorn er fiberrigt, og en forholdsvis sund snack til mave og tarme. 
 • Vand! Det enkle er ofte det bedste, og springvand gør meget godt for en svær tarm og mave.

Læs også: Fordøjelse – dette MÅ du vide

Hvornår begynder forstoppelse at blive farlig?

Heldigvis er forstoppelse aldrig livstruende, men det kan være farligt for vores livskvalitet og generende og ubehageligt. Nogle oplever problemer med langsomme afføringer og akut forstoppelse i korte perioder, mens det for andre kan være et langvarigt problem, der dukker op igen og igen, over perioder på mange år.

Ikke farligt, men meget ubehageligt og trættende.

Og så bør du prøve et nyt hjælpemiddel mod langsomme afføringer

Et kosttilskud, der giver mave og tarme lidt ekstra hjælp, er det nyudviklede produkt BioBalance. Den indeholder blandt andet 400 mg blæretang, artiskok og 150 mg ekstrakt fra triphala. Triphala kan hjælpe med at aktivere fordøjelsen. Du kan læse mere om studier på produktet her

Der bliver forsket meget i årsagerne til forstoppelse, og hvordan naturlige kosttilskud kan hjælpe fordøjelsen – for eksempel på blæretang:

En undersøgelse gengivet i National Library of Medicine viser, at blæretang er meget rig på kostfibre, og fordi det er en brunalge, dannes der en slimhinde for den vigtige del af tarmen. Dette gel-lignende stof kan lindre forstoppelse, oppustethed, kramper og fordøjelsesproblemer. BioBalance indeholder hele 400 mg blæretang.

Artiskok (Cynara scolymus) er en anden ingrediens, hvor meget forskning peger på gavnlige effekter for mave og fordøjelse. Undersøgelser ** viser en positiv effekt på fordøjelsen, og artiskok fremmer også produktionen af ​​venlige tarmbakterier, der kan lindre forstoppelse og diarré. Artiskok indeholder også inulin, en type fiber, der virker præbiotisk.


BioBalance er et kosttilskud specielt udviklet til dig, der døjer med langsomme afføringer og andre mave- og tarmproblemer – og nu kan du selv prøve det med 50% rabat.

Blæretang kan bidrage til sund tarmsundhed og fordøjelse, mælkebøtte kan bidrage til præbiotisk gastrointestinal effekt, artiskok kan bidrage til et normalt fordøjelsessystem, Triphala kan hjælpe med at aktivere fordøjelsen, Terminalia Belerica kan hjælpe med at vedligeholde slimhinden i fordøjelseskanalen, Emblica Officinalis kan være sund fordøjelse tarmkanalen og tamarind kan bidrage til en mere behagelig fordøjelse.

Prøv BioBalance i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

*Studier om artiskok: Chemical composition and antioxidant properties of mature and baby artichokes (Cynara scolymus L.), raw and cooked